Telèfon
645725436
645725436

Localització 
pepe@gmail.com
manolo@gmail.com

Escrito por Super User
Categoría:

Els orígens de l'criquet són incerts i han donat lloc a multitud d'especulacions. La majoria dels investigadors afirma que el criquet va ser inventat per nens de les comunitats situades entre Kent i Sussex en l'Edat Mitjana. També es tenen dades d'un esport similar, anomenat Creag, que practicava el príncep Edward de Nawenden en 1300. Una altra freqüent reivindicació ha estat la influència flamenca. Paul Campbell, professor de Departament d'Anglès i Teatre de l'Australian National University de Canberra, va descobrir un poema que data de 1533, atribuït a John Skelton, un conegut poeta i dramaturg de l'època, que és la primera referència coneguda a el joc de l'criquet .1 En ell, Skelton es refereix als flamencs com els reis dels crekettes, els pals corbats que utilitzaven els pastors i utilitzaven els teixidors per colpejar una bola. Per 1550 ja es jugava en algunes escoles i més tard, al segle XVII, el criquet es va expandir pel sud d'Anglaterra a on es jugaven partits organitzats amb 11 jugadors per lado.2 A finals de segle XVIII ja era l'esport nacional de país. Amb la creació de l'Marylebone Criquet (MCC) es van fixar les regles i es va supervisar el joc fins 1959. Més tard es van fer alguns canvis i es va realitzar la primera Copa d'el Món en 1975. Avui és un joc extremadament popular en els països que l'han adoptat

 

Escrito por Super User
Categoría:

El llançament de javelina és una prova d'atletisme en la qual, com el seu nom indica, es llança una javelina, feta amb material reglamentari de metall o fibra de vidre, amb l'objectiu que arribi el més lluny possible. El llançament de javelina forma part del programa de atletisme dels Jocs Olímpics de l'era moderna des de 1908.Tenint en compte que el llançament d'artefactes de diferents formes i mides per caçar animals a distància per aconseguir suport es remunta a molts milers d'anys enrere, i l'home des d'antic sempre ha tingut una tendència a mesurar-se amb els altres homes per demostrar que és millor, es pot suposar que l'exhibició d'aquest tipus d'habilitats, llançar més lluny o amb més punteria, podria tenir un origen molt més llunyà del que ens mostra la història escrita. El llançament de javelina com a esport de competició reglat ja es realitzava en l'antiga Grècia, inclosa dins de la prova de pentatló, en els Jocs Olímpics de l'antiguitat i en els Jocs Panhel·lènics. El pentatló era la competició per excel·lència dels Jocs Olímpics; es va incorporar l'any 708 a. C. i consistia en les cinc proves següents:Estadi (stadion), una cursa de 180 metres a per lluita  Salt de longitu  Llançament de javelin  Llançament de disc. La tècnica per llançar la javelina se suposa que era diferent a l'actual, ja que es permetia utilitzar tires de cuir com propulsors, trucades amentum en llatí, i que, acabades en dos orificis pels quals s'introduïen dos dits per enrotllar a la javelina , perllongaven la longitud d'el braç i a el mateix temps imprimien a la javelina un gir que la estabilitzava en l'aire.

Escrito por Super User
Categoría:

El waterpolo és un esport d'equip practicat en una superfície limitada de piscina entre dos equips de set jugadors cadascun, amb la finalitat d'introduir una pilota a la porteria de l'equip contrari. Els equips estan formats per tretze jugadors dels quals set participen en el joc i la resta són a la banqueta. A les categories absolutes, juvenils i cadet, el temps de cada període (4 períodes) és de vuit minuts. En canvi, en la categoria infantil són sis parts de set minuts a temps corregut i en aleví i benjamí la durada és de sis minuts pausant el temps quan cal (6 períodes). Cada equip disposa només de 30 segons de possessió, en les categories d'infantil cap amunt i, en canvi, en aleví i benjamí disposen de 40 segons per efectuar un llançament a la porteria contrària.

Atac

Tradicionalment els jugadors se situen en arc al voltant de la porteria contrària a una distància aproximada de set metres. El boia (incorrectament anomenat pivot) se situa en el centre de l'atac i a una distància d'uns dos o tres metres de la porteria contrària. Aquesta configuració pot variar en funció de les necessitats tàctiques, així com un intercanvi de posicions entre els jugadors durant l'atac.

Home De Més

Quan un defensor és expulsat i l'equip atacant disposa d'un jugador més, la disposició canvia. Existeixen diverses jugades per a aprofitar aquesta superioritat, sent les més esteses el "4-2" i el "3-3", on el primer dígit indica el nombre de jugadors que se situen en la línia de dos metres, i el segon el nombre de jugadors que se situen en una línia una mica més llunyana, a uns cinc o sis metres..

Defensa

Les posicions de defensa són diferents que les dels atacants, existint multitud de possibilitats tàctiques, com defensa individual, zona "pressing", zones per alguna posició on el rival sigui més feble, defensa doble del boia o zona "m". La defensa en inferioritat numèrica sol adaptar-se a l'atac que decideixi l'equip contrari, sent ho habitual o bé defenses basades en el bloqueig de braços, on la idea és impedir que l'atacant vegi amb claredat la porteria, o bé defenses ràpides tractant de dificultar la circulació de la pilota.

Porter

El porter té certs privilegis respecte a la resta de jugadors, sempre que es trobi dintre de la zona de cinc metres davant de la seva porteria:

  • És l'únic jugador que pot tocar la pilota amb les dues mans.

A més, el reglament li impedeix passar del mig camp. No obstant això el seu paper no és exclusivament defensiu, sent per norma general el qual dóna la primera passada de l'atac i especialment de les passades llargues en contra-atacs. Té el gorro vermell.

Llocs al camp de joc

  • El boia: és la posició més característica del waterpolo, acostuma a ser el jugador més, corpulent i amb més potència de tir. S'ha de situar a prop de la porteria -2 o 3 metres-. La seva funció finalitzar les jugades, fet que provoca que hagi de jugar gran part del temps d'esquena a la porteria.
  • Extrems: se situen un a cada costat de la porteria i a prop dels límits del camp de joc per aprofitar millor els espais. És molt aconsellable que l'extrem situat al costat dret de la porteria contrària (1) sigui esquerrà.
  • Marcador de boia: és el jugador encarregat de defensar el boia de l'equip rival. Per tant, en defensa se situarà a 2 metres de la seva porteria i la seva funció és intentar robar la pilota al boia quan hi hagi un pase cap a ell. Per aconseguir-ho, ha de lluitar per aconseguir la posició ideal per evitar el pase. Emmig d'aquesta lluita o si l'equip rival aconsegueix fer el pase i per evitar el gol impedeix el seu avanç, el marcador de boya serà expulsat temporalment -20 segons-. En atac, se situa a la mateixa línia que el boia però a més distància de la porteria contrària -7 o 8 metres- Organitzant als seus companys, ja que veu a tots els jugadors de camp. Per aquest motiu ha de tenir un bon control de passades de llarga distància.
  • Laterals: Es col·loquen a l'alçada dels pals però més oberts se solen situar a 6 metres de la porteria contrària i la seva funció és la de llençar, penetrar i donar dinamisme al joc. Per aquest motiu han de ser jugadors ràpids i tècnics i amb un bon llançament o bon braç com se'n diu en argot waterpolístic.

 

Escrito por Super User
Categoría:

La natació és un esport que consisteix en el desplaçament d'una persona a l'aigua, sense que aquesta toqui el suelo.És regulat per la Federació Internacional de Natació.

 Entre els egipcis, el país, tallat per tot arreu per infinitat de canals, oferia a cada pas milers de riscos a quants no s'havien familiaritzat encara amb les aigües; a causa d'això, l'art de nedar es va transformar en un dels aspectes més essencials de l'educació pública. De els japonesos es diu que ja en temps de l'emperador Sugiu (38 a. C.) es celebrava anualment competicions esportives entre elles la de natació. Entre els antics grecs, la natació era tan popular que per indicar que algú era el que avui anomenem un analfabet, es deia despectivament d'ell: "no sap ni llegir ni nedar". I veiem que Plató (355 a. C.) en el seu capítol Lleis (LLL, 689) diu: "¿hauria de confiar-se un càrrec oficial a persones que són el contrari de gent culta, els quals no saben nedar ni llegir?". No obstant, la natació com a esport va començar a principis de l'Segle XIX a Gran Bretanya, amb la National Swimming Society de Londres, fundada el 1837.1 El primer campió mundial va ser Tom Morris, qui va guanyar una carrera d'una milla al Tàmesi el 1869 . Cap a finals de segle XIX la natació de competició s'estava establint també a Austràlia i Nova Zelanda, a més, diversos països europeus havien creat ja federacions. Als Estats Units els clubs d'aficionats van començar a celebrar competicions en l'any 1870
 
Escrito por Super User
Categoría:

Aquest esport es juga sobre herba natural o artificial sense patins de cap tipus, amb un estic, el qual posseeix una cara plana i una corba, amb una pilota de suro gairebé tou i les targetes de sanció: verd, groga, vermella i blanca. La targeta verda sol utilitzar-se principalment com una advertència i atenint-se a les noves regles de la FIH comporta 2 minuts d'expulsió. La groga obliga al jugador amonestat a sortir del camp de joc per un temps determinat per l'àrbitre que el sancioni, que pot ser d'entre 5 o 10 minuts si és per falta greu i el que quedés de temps de partit. Aquest jugador, mentre estigui amonestat, no pot parlar amb els àrbitres ni amb els altres jugadors. La targeta groga s'utilitza quan un jugador que ja tingués verd reiterés la comissió de la falta que li va causar la seva primera amonestació, o bé, quan, no tenint-la, cometés una falta greu, però no prou per a merèixer una targeta rosa, la qual l'expulsaria. Segons les noves regles dues grogues comporten una rosa igual que l'esgrima. I la blanca es fa servir per senyalar faltes o penals. El camp té una llargada de 100 iardes (91,44 m) i una amplada de 60 iardes (54,86 m). El llarg del camp està dividit en 4 quarts. A les zones dels extrems es troben les àrees de cada equip, que tenen forma de semicercle amb un radi aproximat de 14 metres. A més existeix una zona marcada amb una línia discontínua a 5 iardes (4,57 m) fora de l'àrea. Quan hi ha una falta en atac en aquesta zona (entre línia discontínua i àrea), tots els jugadors tant atacants com defensors han de situar-se almenys a 5 iardes de la zona d'execució de la falta.